-------------2013 - Een bewogen jaar


--Ik wil jullie vandaag laten terugblikken op het fietsjaar 2013 gezien door de bril van een insider. En ik wil nu niet bijgelovig doen, maar die 13 heeft er toch voor gezorgd dat het, op zijn zachtst uitgedrukt, een “bewogen jaar” is geworden.

--Het begon nochtans veelbelovend.
Een openingsrit onder een koud zonnetje en heerlijk blinkend in onze nieuwe uitrusting ! En dat betekende ook een nieuwe sponsor.   Dit beeld krijg je als wielertoeristen meubelen gaan kopen.


--’s Zondags fietsen we nog altijd in 3 groepen. De Heren A ,de Dames en onze B-groep, die dit jaar uitpakte met vernieuwingen, zoals wegkapiteins,
enkele “langere” ritten  en het liep allemaal als een fluitje van een cent.
En onze club zit blijkbaar in de lift met weeral een reeks nieuwe leden !

--De strijd voor de kilometerkampioen kon beginnen. En ik wist al op de eerste dag in wiens buurt ik moest blijven !

--Het voorjaar was niet veel soeps, met veel regen en wind. Maar op de dag van de Lady’s Classic konden we zowaar voor de eerste keer op het terras van ’t Vloot. -Die Lady’s Classic had dit jaar ook een hertekend parkoers. En ik wil jullie “het beeld “ van deze rit niet onthouden. Hoeveel commentaar deze strook, juist voor de bevoorrading, uitgelokt heeft moet je eens vragen aan Leen en Lieve die in het cafétje zaten om de repen uit te delen.

Het slechte weer had ook veel lekke banden als gevolg. En zoals het altijd is  : het zijn steeds dezelfden die werken en dezelfden die toekijken.


--En we zijn dit jaar ook met onze sponsor De Toerist Biking op fietsvakantie geweest naar Rosas. En we waren daar met een sterke delegatie.

--En d’er was er eentje bij die zijn gezicht niet durfde tonen. Zou hij toen al een voorgevoel gehad hebben hoe zijn seizoen zou eindigen ?

En wat onthouden we van Rosas?

--Klimwerk uiteraard, en vertrekken onder een stalend zonnetje, maar ook donkere wolken en soms erge nattigheid.
--En in Rosas werd het ook al duidelijk tussen welke 2 het zou gaan voor de kampioenentitel.

Tot het noodlot toe sloeg voor Charlie. En sindsdien noemen we zo’n obstakel een “Charlieke”.


--
Met de intrede van de grote vakantie brak ook een superzomer aan.  En het  hoogtepunt voor ons was natuurlijk onze DDL.

Innovatief als we zijn lanceerden we dit jaar niet alleen een afpijling met bordjes, maar we creëerden ook een nieuwe functie in de taakverdeling. 2 knappe dames die de polsbandjes van de deelnemers aanpassen. Wisten jullie dat we onlangs een aanbieding gekregen hebben van Flanders Classic, de organisatie van Woestijnvis man Wouter Vandenhoutte, organisator van de Ronde van Vlaanderen, E3 prijs, Gent-Wevelgem en anderen om onze Dwars Door Limburg over te nemen ?
--
--
Maar we hebben het aanbod afgewezen, want onze grote bezieler, Yvan, draagt de Vlaamse Wielrijdersbond hoog in het vaandel.
En toch was het dit jaar geen algehele euforie rond de DDL. Want dit beeld zal spijtig genoeg voor altijd verbonden blijven aan de editie 2013.

--En in september zouden we onze grote fietsuitstap naar Namen doen. Ik was niet mee geweest naar Banneux en daardoor is het allemaal misgelopen. En hoe zag het vertrek er op zaterdagmorgen uit ? Een verregende parking !

--En wat hebben jullie gemist ? De prachtige citadelle ! De wondermooie beklimming in Gives en het tasje koffie in Namen. Wat hebben jullie wel gehad? Een feestelijk pastabuffet !


--Zelf ben ik op het einde van het seizoen, door toevalligheden,  in een zware gewetensstrijd verwikkeld geraakt, waar ik vandaag niet meer ga over uitweiden.

Gevolg is wel dat ik me voortaan nog alleen in deze uitrusting op de club kan aanmelden.

 


--En dat brengt ons bij de slotrit. Linkhout Koerse naar analogie van Waregem Koerse, dus met het meest opvallende hoofddeksel ! En geef toe, dit was een uitdaging op maat van onze Dames !


--En straks zal onze penningmeester weer heel wat prijzen uit zijn hoed toveren !

--En aan de meet worden ook de prijzen verdeeld. Bij de 65 plussers werd het een spannende gezinsstrijd. Maar hier zie je al dat Jef een voetje voor heeft op Paula. Wie had ooit gedacht dat deze maffioso de beste senior van het jaar zou worden ?

--En bij de Heren werd met groot overwicht deze oude Sherlock Holmes zowaar de oververdiende clubkampioen.
Ik heb het niet helemaal kunnen verifiëren, maar zo ver als mijn clubgeheugen reikt moet hij zowat de oudste clubkampioen uit de geschiedenis zijn. En juist daarom verdient hij nog meer ons aller respect. In het holst van de nacht vertrok hij soms naar de vertrekplaatsen, om daar, desnoods in zijn eentje de langste afstanden af te malen. Bewondering alom. Zelfs een duimbreuk op het einde kon hem niet meer afremmen. Proficiat !

--En bij de Dames. Ik kan niet anders dan hier stil staan bij wat misschien het pijnlijkste is waar ik ooit voor gestaan heb. Clubkampioene bij de Dames, Nadine, is er niet meer. Alles wat ik er wilde over zeggen, is al gezegd bij haar afscheid. Vandaag vraag ik jullie alleen maar een klein moment van stilte als eerbetoon. Zij is en blijft de enige clubkampioene 2013 !  

--En wat mij in de moeilijke slotmaanden van dit bewogen jaar 2013 altijd zal bij blijven, is de golf van samenhorigheid en ondersteuning aan elkaar. En het is echt met trots dat ik nog steeds met mijn klassieke slotzin kan besluiten:

---Ik ben blij dat ik in dit team zit.


Vik.     

Terug naar fotoalbum